diumenge, 16 d’abril del 2017

Duatló de Vic (7km+34km+3km)

Resum: 3 minuts menys que l´any passat

A les 8h15 em passa a buscar el Jordi Badia i arribem a Vic a les 9h. Portem les bicis al box, i veiem que cada any hi ha menys gent (era una duatló amb uns 500 duatletes, i ara amb prou feines arriba a 250). Tan tés així, que no veig a cap conegut, ni del Cube, ni del Triasme, ni de Manresa….


Hi ha boira i fa fred, però confio que quan agafem la bici la boira s´aixequi i surti el sol per esacalfar-nos. Tornem al cotxe, ens canviem i escalfem una mica. A les 10h es dona la sortida de la duatló, un primer tram de 7 kms corrent per un circuit pla mixte. Com cada any, alucino amb la velocitat que porta la penya: el primer km em surt a 3´30”, i sembla que vagi a poc a poc, doncs tinc molta gent al davant. De mica en mica es va estirant el grup i també vaig adelantant a gent. El Jordi Badia em segueix de força a prop, i al final dels 7 kms només li he tret uns 20 segons. Paro el crono amb 26’47”, el 59è millor temps (a 3’50”/km).

Transició rápida, doncs només m´he de posar el casc i treure les bambes, i sortir corrent descalç amb la bici al costat, fins a la sortida de boxes on ja podem pujar-hi a sobre. Perdo una mica de temps posant-me les sabates a sobre la bici, i el Badia m´adelanta a tota pastilla. Em costa molt posar-m´hi a roda, i decideixo no cremar-me i anar al meu rotllo. Aviat arriba el primer turó i em noto molt bé. Veig que mica en mica vaig retallant distancia amb el grup del Badia, fins que uns metres abans de la coronació aconsegueixo enllaçar-hi, apretant les dents.

Fem la baixada junts, ja que el terra està una mica moll i ningú vol arriscar més del compte (som uns 10 en total). Encara no ha sortit el sol i fa bastant fred. Tinc les mans gelades, i a més a més, se´m pugen els bessons (rampes) degut a l´esforç realitzat a la pujada i als 7 kms corrent. Ho passo una mica malament, i pateixo per seguir el ritme del grup. Per sort, arribem a la segona pujada del circuit, i aquí em trobo bastant còmode, i torno a recuperar els metres que m´havia tret el Badia. Coronem junts el segon turó i ja no ens separarem més fins a l´arribada. Jo faig el 47è millor temps, amb 1h07’

Transcició lenta per part meva, o rapidíssima per part del Badia, ja que tot just m´havia tret el casc després de penjar la bici, i em passa pel costat corrent. Em poso les bambes i surto cagant llets per intentar atrapar-lo. Va bastant ràpid (a 4’/km) i amb prou feines puc mantener la distancia que em porta. Només son 3 kms i aguanto com puc, apretant les dents, esperant que peti, però no ho fa i a la última recta, veient que no puc atrapar-lo, em deixo anar i em cauen uns segons més (30”). Faig els 3 kms en 11’50” (el 49è), acumulant un total de 1h45’40” (el 53è de 221 acabats), amb 3 minuts menys que l´any passat. Content no, lo següent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada